Nieuws

Vakanties

De artsen zijn afwezig op volgende data:

  • Dr Dekker: 10/7/23 tot en met 4/8/23
  • Dr Shmatova: 31/7/23 tot en met 18/8/23
  • Dr Versmissen: 17/7/23 tot en met 28/7/23
  • Dr Wyckmans: 16/8/23 tot en met 28/8/23

Mondmaskers

Naar aanleiding van het advies van het ministerie van Volksgezondheid, is het dragen van een mondmasker vanaf maandag 03/04/2023 niet meer verplicht in onze huisartsenpraktijk. Gelieve nog wel een mondmasker te dragen indien u infectieuze klachten heeft (hoest, snot, niezen, koorts…) om de andere patiënten en de artsen te beschermen. Bedankt!

Krokodilactie!

Sinds 18 april zetten de medewerkers van de praktijk een ‘blauwe krokodil’ in tegen de nutteloze administratie!

Volgende attesten krijgen standaard een krokodil:

  • kortdurende ziekte -attesten (minder dan 7d)
  • duplicaten
  • een ziekte-attest specifiek voor bepaalde instellingen (politie, medex, idewe, mutualiteiten, …)
  • absurde geschiktheidsattesten of toendieningsattesten voor scholen en crèches

Bedankt voor uw medewerking om de administratieve lasten voor uw huisartsenteam mee te willen verlagen!

voorbeeld:

Image preview

Gescheiden zorg

Om onze artsen te beschermen, zodat zij gepaste beschermkledij kunnen dragen en de mogelijke besmettingsgraad te reduceren, is de zorg op de praktijk gescheiden. Wanneer u infectietekens (zoals: diarree, braken, neusloop, hoesten, keelpijn, oorpijn, koorts, spierpijn, …) hebt of een arts dient in uw neus, keel of oren te kijken, dan vraagt u best een infectieconsultatie aan. Deze consultaties zijn korter, zodat er geen blootstelling is van 15 minuten in de wachtzaal of de consultatieruimte.

Bedankt voor uw begrip.

Team Groepspraktijk Groen Zuid

Op reis?

Beste patiënten,

Wil je je laten testen voor je op reis gaat of nadat je terug bent?

Surf naar: aml-lab.be
of bel: 0471/667477 voor een afspraak in het labo van AML

adres: Emiel Vloorsstraat 9, 2020 Antwerpen, België
We nemen geen testen af op de praktijk voor reizen.

Bedankt voor uw begrip,

Team praktijk Groen Zuid

Nieuwe patiënten

Beste,

 

Momenteel hebben we nog geen patiëntenstop en nemen we nog nieuwe patiënten aan. We vragen u om deze vragenlijst op voorhand in te vullen bij uw kennismakingsgesprek- consultatie.

Vragenlijst Groen-Zuid

 

 

 

 

 

Wachtpostcallcenter

Beste patiënten,

Tijdens de werkdagen kunt u met uw vragen terecht op de praktijk.

In het weekend kunt u hiervoor tussen 8:00-20:00 terecht op de volgende telefoonnummers:

  • Rechtstreeks nummer: 03/376 95 95
  • Algemeen callcenter: 0900 10 512

Momenteel zijn er veel vragen, waardoor de lijnen soms overbelast kunnen zijn. Gelieve uw oproep dan na 15 minuten opnieuw te proberen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende websites:

Te laat/gemiste afspraak

Beste patiënten,

Om de continuïteit te verzekeren en de wachttijden te verminderen werken we binnen onze praktijk enkel op afspraak. Een afspraak kan u telefonisch aanvragen tussen 8:00-16:00 of direct inboeken via onze website.

Hoewel wij ons best doen om u zo snel mogelijk te zien op onze raadpleging, kan het voorkomen dat alle afspraken voor een bepaalde dag reeds volzet zijn. Zeker in de winterperiode is het met momenten zeer druk. Wij begrijpen dat dit soms voor ongemakken kan zorgen.

Helaas zien we regelmatig dat er afspraken worden gemaakt, waarbij de persoon niet komt opdagen zonder te annuleren. Het kan uiteraard gebeuren dat u door omstandigheden niet kunt komen, maar om iedereen zo goed mogelijk te helpen vragen wij u rekening te houden met de volgende huisregels:

Annuleren van een afspraak

Gelieve uw afspraak telefonisch te annuleren via onze secretaresse. Om ervoor te zorgen dat deze afspraak opnieuw ingepland kan worden voor een andere patiënt, vragen wij u om de dag voordien de afspraak af te bellen.

Gemiste afspraak

Indien u afwezig was op de ingeboekte afspraak, dan wordt dit genoteerd in het dossier. Bij een volgend bezoek zal u een extra 5 euro worden aangerekend voor het gemiste consult.

Te laat komen

Om lange wachttijden te voorkomen vragen wij u om op tijd voor uw afspraak aanwezig te zijn. Voor iedere afspraak wordt 15 minuten tijd voorzien.

Indien u minder dan 10 minuten te laat bent, kunt u nog door de dokter gezien worden. Houdt er dan wel rekening mee dat dit consult korter zal duren.

Bent u meer dan 10 minuten te laat, dan blijft er helaas te weinig tijd over voor het consult. U zal dan een nieuwe afspraak moeten inplannen. Ook dit wordt genoteerd in het dossier en bij een volgend bezoek zal u een extra 5 euro worden aangerekend voor het gemiste consult.

Herhaaldelijk afwezig/te laat

Wanneer u 3 keer niet bent komen opdagen of te laat was op uw afspraak, zijn wij genoodzaakt u uit te schrijven uit onze praktijk.

Deze huisregels zijn erop gericht om onze dienstverlening voor al onze patiënten te kunnen verbeteren. Wij hopen dan ook op uw begrip en medewerking.