Beste patiënten,

Op 17 maart 2020 werd het noodplan huisartsgeneeskunde afgekondigd. Dit betekent dat wij, net als de ziekenhuizen, alle niet-urgente zorg moeten uitstellen. Hierdoor kunnen wij op dit moment geen normale raadpleging voorzien. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende mogelijkheden tijdens de COVID-19 maatregelen

Telefonische bereikbaarheid van de praktijk

De praktijk blijft dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 16:00. Uw oproep wordt doorgeschakeld naar onze secretaresse Yamina. Zij zal u telefonisch te woord staan en vragen waarvoor u belt. Uiteraard valt deze informatie onder het beroepsgeheim. Vervolgens zal zij ervoor zorgen dat u door een van de artsen teruggebeld wordt.

Online een afspraak boeken

Helaas is op dit moment niet mogelijk om een afspraak te maken via de website. Gelieve hiervoor te bellen naar de praktijk.

Belmoment

Er verandert niets aan de belmomenten. U kunt tussen 12:30-13:00 en 16:30-17:00 bellen naar de praktijk, waarna u rechtstreeks met een van de artsen verbonden wordt. Op de website kunt u raadplegen welke arts die dag bereikbaar is.

Om lange wachttijden te voorkomen verzoeken wij u om tijdens het belmoment niet te bellen voor een telefonisch consult. Hiervoor kunt u buiten het belmoment bellen.

Voorschriften

Herhaal voorschriften kunnen telefonisch aangevraagd worden. Een arts zal u contacteren en de medicatie met u overlopen. Het voorschrift wordt per mail naar u verstuurd. U hoeft het voorschrift niet af te drukken, u kunt de barcode ook laten scannen op uw telefoon. Wij vragen u om uw e-mailadres aan Yamina door te geven.

Bloednames

Bloedafnames zijn enkel mogelijk na overleg met een van de artsen. Niet dringende onderzoeken moeten worden uitgesteld tot na het opheffen van de COVID-19 maatregelen.

Telefonische consulten

Wij begrijpen dat sommige klachten niet puur telefonisch beoordeeld kunnen worden. Daarom is het in deze periode ook mogelijk om foto’s door te sturen zodat de artsen dit kunnen bekijken. U kunt deze foto’s doorsturen naar secretariaat@praktijkgroenzuid.be. Gelieve dit email adres enkel te gebruiken om aanvullende informatie op te sturen. Voor vragen of adviezen verzoeken wij u te bellen met Yamina.

Consultatie

Onder de huidige COVID-19 maatregelen kunnen niet alle klachten gezien worden op afspraak. Hoewel wij begrijpen dat u graag een arts zou willen zien, zouden wij u willen vragen voor uw begrip. De noodtoestand is uitgeroepen door de federale overheid en wij dienen deze regels te respecteren.

Een consultatie op de praktijk is enkel mogelijk op uitnodiging van een van de artsen. Aangezien het aantal afspraken per dag onder het noodplan zeer beperkt is, is dit niet altijd mogelijk op dezelfde dag. Er mag maximaal 1 persoon (ouder/partner/familielid) mee komen.

De praktijkruimte wordt na elk consult grondig schoongemaakt en verlucht. Op deze manier kunnen wij op een veilige wijze patiënten ontvangen op de praktijk. Uiteraard zorgen deze hygiëne maatregelen er ook voor dat er minder patiënten per dag gezien kunnen worden.

Triage post

Onder de huidige maatregelen mogen de volgende klachten NIET onderzocht worden op de praktijk:

  • Neusklachten
  • Keelklachten
  • Ademhalingsproblemen
  • Koorts zonder andere klachten

Voor deze klachten wordt u doorverwezen naar de triagepost. De huisarts zal voor u een afspraak inplannen. Zonder afspraak kunt u daar niet terecht. U krijgt een bevestigingsmail met daarin het tijdstip van uw afspraak en de adresgegevens.